Bevrijdingsconcert met MUSICAL SOUVENIR

Capelle aan den IJssel

Op zaterdag 5 mei is er ook in 2018 weer een Bevrijdingsconcert in de Pauluskerk in Capelle aan den IJssel. Het thema is “Oblivion”.

Zaterdagavond 5 mei om 20.00 uur geeft het Capelse orkest Musical Souvenir onder leiding van dirigent Jim Roodnat een Bevrijdingsconcert in de RK Paulus’ Bekeringkerk aan de Merellaan 352 in Capelle aan den IJssel.
Hte jaarlijkse evenement komt tot stand in samenwerking met de Gemeente Capelle aan den IJssel, Musical Souvenir en de Pauluskerk.

Het thema is dit jaar “Oblivion”, wat “Vergetelheid” betekent. Het muziekprogramma is samengesteld vanuit de gedachte aan mensen in allerlei verschillende leeftijden en bevolkingsgroepen, die niet in het oog springen wanneer er sprake is van oorlog, maar “in stilte” of “veelal onopgemerkt” te lijden hebben.

Tijdens het concert zal duidelijk worden hoe dit thema tot stand is gekomen. Het belooft weer een bijzonder concert te worden met een mooi programma waarin aansluitend op het thema een prachtig arrangement van Oblivion gespeeld zal worden.

Het bekende Capelse orkest Musical Souvenir heeft een professionele uitstraling en speelt vooral musical- en filmmuziek. De 45 amateurmuzikanten beleven veel plezier aan het gezamenlijk musiceren en stellen kwaliteit voorop. Burgemeester Peter Oskam en zijn vrouw Pauline, Beschermvrouw van Musical Souvenir, zijn speciaal genodigden.

De toegang is gratis!
Bezoekers zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom.