Koffie-estafette langs Capelse vrijwilligersorganisaties

Actueel, Bewoners

Met een bezoek aan de Capelse afdeling van de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV) heeft wethouder Josien van Cappelle een koffie-estafette afgetrapt langs vrijwilligersorganisaties. Onder het genot van koffie, thee en koek ging de wethouder uitgebreid in gesprek met de vrijwilligers van de NPV.

Aan het eind van het bezoek mochten de vrijwilligers aangeven aan welke organisatie ze het stokje doorgeven: het volgende bezoek is aan de stichting Vrijwilligers Terminale Zorg (VTZ). Wethouder Van Cappelle kwam met het idee om op de koffie te gaan bij de vrijwilligersorganisaties, naar aanleiding van de nieuwe vrijwilligersvisie die eind vorig jaar is vastgesteld.

“Vrijwilligers leveren een grote bijdrage aan de Capelse samenleving en zijn van onschatbare waarde”, zegt de wethouder. “De Capelse NPV bijvoorbeeld zet zich al dertig jaar in door onder meer deskundig en persoonlijke advies en informatie te geven. Als blijk van waardering overhandigde ik afgelopen december al een Capels Compliment. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken over het startpunt van mijn koffie-estafette.”

Ondersteunen
Met de koffie-estafette wil wethouder Van Cappelle ook in contact komen met minder bekende vrijwilligersorganisaties. “Er zijn nog genoeg organisaties die onvoldoende bekend zijn bij Capellenaren. Ik ben ontzettend benieuwd naar wat zij doen en hoe wij vanuit de gemeente deze organisaties kunnen ondersteunen. Daarom is het goed dat vrijwilligers zelf kiezen waar ik op bezoek ga. Ik heb nu al zin in mijn volgende bezoek!”