Werkzaamheden in winkelcentrum de Koperwiek

Actueel, Capelle aan den IJssel

Wereldhave, eigenaar van winkelcentrum de Koperwiek in Capelle aan den IJssel, is deze maand gestart met de sloop van het middengebied van het winkelcentrum. Half mei wordt gestart met de nieuwbouw. De realisatie van deze fase bestaat uit de nieuwbouw van ongeveer 3.500 m2 en revitalisering van 6.500 m2.

Daarnaast wordt een 2 laagse parkeergarage ontwikkeld met 280 parkeerplaatsen en een centraal overdekt verblijfsplein met horeca. Het eerste gedeelte van deze fase is in november 2016 gerealiseerd met de opening van de Action op de verdieping van het middengebied.

Voorbereiding achter de schermen
Een winkelcentrum een vernieuwing laten ondergaan vergt jaren tijd. Achter de schermen zijn hiervoor de afgelopen periode alle voorbereidingen getroffen. Zo zijn diverse vergunningen aangevraagd en zijn er periodiek gesprekken met de gemeente, ondernemers en andere stakeholders.

Nadat de sloopwerkzaamheden half mei zijn afgerond kunnen onze bezoekers, winkeliers en omwonenden de verbouwingen met eigen ogen gaan aanschouwen. Kijk voor informatie over de verbouwing van het winkelcentrum op www.dekoperwiek.nl/koperwiek-verbouwt.

Over winkelcentrum de Koperwiek
Winkelcentrum de Koperwiek is ruim en licht opgezet, grotendeels overdekt, heeft vele voorzieningen en is prima toegankelijk ook voor minder validen. De mix van de ruim 80 winkels, horeca, dienstverlening en cultuur is verrassend en biedt voor elk wat wils. Daarnaast onderscheiden de evenementen, die er regelmatig worden georganiseerd en de wekelijkse markt ons centrum van vele andere centra. Het winkelcentrum is zeer goed bereikbaar met de auto, fiets en het openbaar vervoer.