160 Blije bewoners in Capelle-West en ’s Gravenland

Op 8 oktober konden op initiatief van de Leef je uit foundation 160 bewoners mee uit varen op een rondvaartboot van de Spido.

De Leef je uit foundation heeft als doel om ouderen is in het zonnetje te zetten omdat deze groep in veel gevallen niet de aandacht krijgt die zij verdient. De stichting tracht dit onder meer te verwezenlijken middels het organiseren van uitstapjes. Bij alle activiteiten staat centraal dat de ouderen met elkaar een plezierige en onbezorgde dag hebben.

Dat is gelukt! De bewoners werden opgehaald door 4 bussen en na een korte rondtoer door Rotterdam bij de Spido afgezet. Daar stond de bemanning te wachten om iedereen veilig aan boord te brengen. Een muziektrio speelde vrolijke liedjes en vermaakte iedereen aan tafel.

De rondvaart van 3 uur door de Rotterdamse haven bracht bij menigeen herinneringen naar boven en verbazing over hoeveel er veranderd is door de jaren heen. Dit alles gaf meer dan genoeg gesprekstof aan de tafels. Gedurende de vaart werd er een heerlijke lunch geserveerd.

De Leef je uit foundation had aan diverse organisaties die werkzaam zijn in beide wijken hulp gevraagd om ouderen te benaderen en te begeleiden tijdens deze dag. Het WOP Capelle-West was hierbij ook betrokken en samen met o.a. de buurtgroep Capelle-West, SWC en Havensteder konden 160 bewoners een onvergetelijke dag ervaren.

Na afloop van de boottocht werd iedereen bij het van boord gaan nog verrast met een tas van de Leef je uit foundation waarin een heerlijk Rotterdams kaaspakket zat. In de bus werden de bewoners nog eens extra in het zonnetje gezet met een tas van de gezamenlijke organisaties die hadden geholpen. In de tas o.a. een amaryllisbol, worst, kruidnoten, mandarijn en snoep. Dit alles geleverd door de lokale winkeliers in Capelle-West en aangeboden door het WOP Capelle-West.

Een mooie dag die volledig voldeed aan het doel van de Leef je uit foundation.