Buurtgenoten steunen tijdens coronacrisis? Meld u aan!

Capellenaren die vanwege de corona-uitbraak graag iets willen doen voor hun buurtgenoten, kunnen zich aanmelden via CapelleDoet. Door solidair te zijn met elkaar, komt er toch nog iets moois voort uit deze moeilijk tijd.

Ouderen die de deur niet meer uit kunnen of durven, mantelzorgers die er nu alleen voor staan, mensen die thuis in quarantaine zitten… ze kunnen op dit moment allemaal wat extra steun gebruiken. Niet iedereen heeft familie of een vriendenkring. Tijdelijke vrijwilligers kunnen juist die mensen een beetje extra ondersteunen met een luisterend oor. Gelukkig heeft Welzijn Capelle gemerkt dat er veel Capellenaren zijn die graag iets willen doen.

Vanwege de gezondheidsrisico’s is het helaas niet mogelijk om hulp te geven waarbij er persoonlijk contact is. Maar zeker mantelzorgers, ouderen en eenzame mensen zijn nu extra blij met een telefonisch praatmaatje. Dit kunnen vrijwilligers gewoon vanuit huis doen. Iederéén kan natuurlijk zelf eens wat mensen bellen die dit misschien nodig hebben, ook zonder zich aan te melden als vrijwilliger!

’We doen het met elkaar’
Wethouder Marc Wilson: ’Iedereen heeft veel last van de crisis, maar ouderen, alleenstaanden en mensen die ziek zijn, worden hard getroffen. Ik zie heel veel mooie initiatieven in Capelle en dat er veel goed werk wordt verricht. Maar er is juist nu behoefte aan vrijwilligers en ook ondersteuning voor mantelzorgers. Daarom ben ik blij met dit initiatief. We doen het tenslotte met elkaar.’

Mantelzorgers
Mantelzorgers hebben het nu extra zwaar. Denk bijvoorbeeld aan mensen die hun partner in het verpleeghuis niet mogen bezoeken, ouders van kinderen met autisme of een beperking die de hele dag thuis zijn, of mensen met dementie die niet naar de dagbesteding kunnen. Daarom is het nu extra belangrijk dat mantelzorgers hun verhaal kwijt kunnen.

Servicepunt Mantelzorg ondersteunt
Mantelzorgers die hulpvragen hebben of hun hart willen luchten, kunnen contact opnemen met het Servicepunt Mantelzorg van Welzijn Capelle via d.schaaphok@welzijncapelle.nu of het tijdelijke nummer 010 – 707 49 00.

Aanmelden als vrijwilliger
Mensen kunnen zich aanmelden als tijdelijke ‘luistervrijwilliger’ via www.capelledoet.nl/vrijwilligers/aanmelden of door te bellen naar 010 – 707 49 00 (werkdagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur). Want: Capelle Doet het vóór en mét elkaar!