Capelle krijgt fors meer oplaadpunten voor elektrische auto’s

De gemeente Capelle aan den IJssel gaat de komende twee jaar het aantal openbare oplaadpalen voor elektrische auto’s fors uitbreiden. Op dit moment telt Capelle 27 van dergelijke palen, maar daar komen er zestig bij. Capellenaren kunnen een verzoek indienen voor een openbare laadpaal in hun buurt.

“Het aantal elektrische auto’s is de afgelopen paar jaar fors toegenomen”, zegt wethouder Duurzaamheid Josien van Cappelle. “Een goede ontwikkeling, maar het aantal openbare laadpalen moet nu ook omhoog. Met het plaatsen van extra oplaadpunten komen we niet alleen de bezitters van elektrische auto’s tegemoet, maar leveren we ook een bijdrage aan duurzame mobiliteit. Elektrische auto’s zijn schoon, stil en zuinig, dus dat is goed voor de luchtkwaliteit en de leefomgeving.”

Op is op
Wie een verzoek voor een openbare laadpaal wil indienen kan dit doen via de website www.laadjeauto.nl. Op deze site staat ook aan welke voorwaarden een verzoek moet voldoen. En nadat een verzoek is ingediend kan de voortgang worden gevolgd.

De gemeente wil de zestig oplaadpalen in maximaal twee jaar aanleggen, maar dit kan ook sneller. Wethouder Van Cappelle: “Het ligt aan het aantal verzoeken dat we gaan ontvangen. Zestig is ons maximum voor de komende twee jaar. Hierbij geldt op is op.”

De gemeente Capelle voert het project uit samen met zestien andere gemeenten uit de regio. Deze gemeenten hebben een overeenkomst gesloten met ENGIE Services voor de plaatsing, het beheer en de exploitatie van de laadpalen. Wie wil zien waar al oplaadpunten zijn, kan terecht op www.oplaadpunten.nl.