Derde groep Capelse Politiekids beëdigd

Samen met wethouder Eric Faassen beëdigde locoburgemeester Ans Hartnagel woensdag de derde groep Capelse Politiekids. Het was dit keer de beurt aan de Politiekids van basisschool Het Baken uit de wijk Schollevaar om beëdigd te worden, zij moesten natuurlijk nog wel een belofte doen.

Locoburgemeester Ans Hartnagel: “Beloven jullie goed je best te doen en te luisteren naar wat de politie en handhavers zeggen?” De Politiekids hadden allemaal hetzelfde antwoord: “Ja!”

Om de kinderen een herkenbaar uiterlijk te geven kregen ze bij hun installatie speciale vestjes, caps en keycords met de opdruk ‘Politiekids’ uitgereikt. De kids kunnen nu dus echt aan de slag. De Politiekids zijn kinderen tussen de 6 en 11 jaar die interesse hebben in het werk van de politie en handhaving.

De komende tijd lopen zij een aantal woensdagmiddagen mee met de handhavers en de politie. Met het politiekidsproject maken kinderen uit kwetsbare wijken op een inspirerende manier kennis met het werk van handhaving en politie. Ook leveren de Politiekids een positieve bijdrage aan de leefbaarheid en veiligheid in de buurt.

Dit is het derde jaar dat het project Politiekids van start gaat. In de afgelopen maand werden ook Politiekids van basisschool de Octopus uit Middelwatering en basisschool de Klim-Op beëdigd.