Digitaal Meedoen

Digitaal Meedoen is een initiatief van gemeente Capelle aan den IJssel, wethouder Josien van Cappelle. In 2016 is het stokje overgedragen aan Buurtkracht (nu Welzijn Capelle) en Bibliotheek aan den IJssel. De diensten van overheid, bedrijven en instellingen worden steeds vaker enkel via het internet aangeboden.

Het project heeft daarom als hoofddoel ervoor te zorgen dat alle Capellenaren digitaal meedoen, om zo de zelfredzaamheid van de burger te bevorderen.
Aanbod onder de aandacht

Er is geïnventariseerd welke organisaties ‘iets’ doen voor burgers op het gebied van digitaal meedoen. Dat kan zijn door ondersteuning en training of door het bieden van computer- of internettoegang. Dit Digitaal-Meedoen-aanbod brengen we via diverse kanalen onder de aandacht bij de doelgroepen, zoals in een folder, via een voorlichtingstour en binnenkort op www.watisertedoenincapelle.nl.

Met Digitaal Meedoen willen we stimuleren dat organisaties hun aanbod nog beter afstemmen op de behoeften van de doelgroep.

Voor iedereen

Digitaal Meedoen is er voor alle Capellenaren: voor mensen die net met computeren of internetten beginnen, maar ook voor mensen die al verder zijn en méér willen leren.

Denkt u digitaal-meedoen-aanbod te hebben voor Capellenaren? En bent u benieuwd wat voor u de mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op via 010 – 707 49 00.