Zonnepanelen-actie voor Capellenaren

De gemeente Capelle aan den IJssel heeft samen met het Energiecollectief Capelle (ECC) een zonnepanelen-actie ontwikkeld. Doel van de actie is om Capellenaren te laten profiteren van het gezamenlijk inkopen van zonnepanelen; een kwalitatief goed pakket tegen een scherpe prijs.

Op maandagavond 14 november vindt hierover een informatiebijeenkomst plaats in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111.
Tijdens de bijeenkomst krijgen de aanwezigen alle informatie over zonnepanelen en informatie over de financiële voordelen van de zonnepanelen-actie. Wie zich vervolgens aanmeldt voor de actie krijgt een vrijwilliger van het ECC thuis op bezoek om samen door te nemen wat er bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen komt kijken.

Persoonlijke situatie
Tijdens het bezoek wordt ingegaan op de persoonlijke situatie en wensen. Zo kijkt de vrijwilliger van het ECC naar het aantal panelen dat bij het elektriciteitsverbruik van het betreffende huishouden past, in combinatie met hoeveel ruimte er op het dak is om zonnepanelen te plaatsen. Ook wordt gekeken wat er nodig is om de aansluiting op de meterkast te regelen. Op basis van dit gesprek brengt de leverancier een offerte uit.

Forse besparing
Met de aanschaf van zonnepanelen kan fors op de stroomrekening worden bespaard, tot wel € 700,- per jaar. Bovendien genereren zonnepanelen eigen, schone stroom. Hiermee wordt bijgedragen aan de vermindering van de uitstoot van CO2 en geholpen om een duurzame toekomst voor de komende generaties te realiseren.

Meer informatie en aanmelding
De informatiebijeenkomst op 14 november in het gemeentehuis start om 20.00 uur. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar energiewijzer@capelle.nl. Meer informatie over de zonnepanelen-actie is te vinden op www.energiewijzercapelle.nl.