Politie nieuws

Camera in Beeld

Veel ondernemers gebruiken camera’s voor het houden van toezicht en het beveiligen van hun panden en goederen. Ook steeds meer particulieren gaan hun eigendommen beveiligen met camera’s. De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen. Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. Met deze databank kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad (bijvoorbeeld een woninginbraak) zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben. Hierdoor kunnen daders sneller worden gepakt.

Klik hier voor meer informatie op de website van de Politie

Met vriendelijke groet,

Arnoud de Best

———————————————————————-

Let op collectes!

Ik ontvang berichten dat KWF aan het collecteren in Capelle West. Nu schijnen er ook collectanten te zijn die waarschijnlijk zonder legitimatie en of vergunning collecteren voor een andere groep.

Let dus op het legitimatiebewijs wat men zichtbaar draagt. Bij onraad, bel de Handhaving 010-2848111 of de politie 0900-8844.

Met vriendelijke groet,

Arnoud de Best

———————————————————————-

De vakantietijd is een toptijd voor inbrekers. Het is vaak makkelijk te zien waar bewoners voor langere tijd weg zijn; post op de mat, gordijnen die gesloten blijven en nooit een lampje aan. Het advies: geef jouw woning een bewoonde indruk.

 • Vertel een beperkt aantal familieleden en vrienden wanneer je op vakantie bent.
 • Zet je adres niet op je kofferlabel als je met het vliegtuig reist. Inbrekers houden zich op in de vertrekhal en slaan toe als jij op je vakantiebestemming bent.
 • Vraag aan de buren of zij hun auto af en toe op jouw oprit parkeren.
 • Laat geen volle vuilniszakken bij je huis achter.
 • Zet je fiets/brommer altijd op slot, ook als deze binnen staat.
 • Vertel niet op sociale media dat je op vakantie gaat. Scherm persoonlijke berichten zoveel mogelijk af voor buitenstaanders.
 • Heeft u een achterom? Doe de poort ook goed op slot en zorg voor verlichting in de tuin
 • Leg kostbare apparatuur, zoals laptops en iPads, uit het zicht.
 • Heeft u struiken rondom het huis? Zorg ervoor dat deze kort zijn, zodat het huis voor buren en voorbijgangers goed te zien is.
 • Zorg dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij uw woning staan die het makkelijk maken om naar binnen te klimmen.
 • Een schuifpui is inbraakgevoelig. Breng hiervoor een speciaal geschikt slot aan.
 • Verstop geen huissleutels onder een deurmat of in een bloempot. Dit zijn ook voor inbrekers geen ‘geheime’ plaatsen.
 • Hang geen adreslabel aan uw sleutel(bos). 

Een inbreker kiest voor de woning waar hij gemakkelijk binnen kan komen. De afwezigheid van bewoners is een belangrijke factor. Inbrekers hebben er een hekel aan om tijdens hun inbraak gestoord te worden.

De vakantieperiode, waarin mensen soms wel weken weg zijn, is voor inbrekers ideaal. Om te voorkomen dat inbrekers tijdens uw vakantie hun oog op uw woning laten vallen, is het dus zaak dat de woning een bewoonde indruk maakt.

Vraag vertrouwde buren om het huis in de gaten te houden.

Laat de post verwijderen.

Laat planten in de vensterbank staan en vraag  deze water te geven.

Zorg dat lampen door gebruik van een tijdschakelaar brand als het ’s avonds donker is. Denk ook aan de bovenverdieping. Hiermee zet u gelegenheidsinbrekers op het verkeerde been.

Vertel je buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld glasgerinkel/gestommel in je huis of ze zien onbekende personen bij je huis) direct de politie via telefoonnummer 112, het nummer voor spoed, moeten bellen. Snel alarm slaan betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken. Maar liefst 80% van alle aanhoudingen wegens woninginbraak, gebeurt dankzij de alertheid van omstanders. In Capelle West zijn er gelukkig zeer weinig inbraken welke we graag zo willen houden. Mede dankzij de oplettende inwoners weten wij met elkaar deze vorm van criminaliteit laag te houden. Neemt niet weg dat ik als wijkagent u bovenstaande wil meegeven.

———————————————————————-

Beste inwoners,

Helaas moet ik u mededelen dat mijn collega Mark Kornet  gaat stoppen als wijkagent. Mark zal in een andere regio te werk gaan. We wensen Mark erg veel succes !

Verder wil ik u het volgende over burgernet meegeven.
Burgernet heeft verschillende kanalen. Je kunt kiezen voor de Burgernetapp, voor sms- of spraakberichten en voor Twitter. Facebook Messenger komt hier nu bij.
Meer dan 2.4 miljoen deelnemers maken samen met de politie en gemeente de buurt veiliger. Ruim 20% van de Burgernetacties is succesvol: een verdachte wordt aangehouden of een vermist persoon wordt teruggevonden Wil je Burgernetberichten ontvangen via Messenger, dan kun je je via onderstaande link inschrijven voor een gebied naar keuze.
Klik op de link en doe direct mee met Burgernet.

Klik hier voor de link naar burgernet

Met vriendelijke groet,

Wijkagent Arnoud de Best