Politie nieuws

Corona virus – [03/04/2020]

Allereerst willen wij via deze weg iedereen op het hart drukken zichzelf aan alle richtlijnen te houden die zijn opgesteld vanwege het corona virus. Het is belangrijk om zoveel mogelijk binnen te blijven en alleen voor noodzakelijke kwesties naar buiten te gaan. Houd hierbij altijd 1,5 meter afstand in acht!

Verder regelmatig de handen wassen uiteraard!! Gelukkig zien en horen wij in Capelle-West dat hier veelvuldig gehoor aan wordt gegeven.

Mochten de bewoners nu zien dat er ergens groepsvorming ontstaat en mensen zichzelf dus niet houden aan de opgelegde richtlijnen kan hier altijd een melding van worden gemaakt. Wij zullen als politie in eerste instantie in gesprek gaan en waarschuwen. Mocht dit niet helpen dan zullen wij zeker ook optreden en overgaan tot het uitschrijven van boetes die op kunnen lopen tot €390,-!

Alleen samen kunnen wij het corona virus aan!

———————————————————————-

Meldingen deurverkopers – [03/04/2020]

Verder hebben wij vanuit de politie voor Capelle-West in principe geen echte grote bijzonderheden gelukkig.

Het enige wat de afgelopen maanden is voorgevallen zal ik hieronder omschrijven:

In februari en maart zijn er vanuit de wijk meldingen bij mij binnen gekomen over verkopers welke beveiligingssystemen wilden verkopen, aan de deuren stonden. De eerste keer gaven zij aan dat ze samenwerken met de politie en de tweede keer werd zelfs gezegd dat zij met mij zouden samenwerken. Hier is echter géén sprake van! Ook werd gezegd dat er in de direct omgeving erg veel woninginbraken waren gepleegd. Ook hiervan is zeker géén sprake!

Ik heb beide keren de meldingen uitgelopen en contact gehad met het betreffende bedrijf (betrof beide keren hetzelfde bedrijf namelijk). Beide keren heb ik duidelijk de spelregels uitgelegd en aangegeven dat zij geen misbruik mogen maken van een samenwerking met de politie, aangezien dit überhaupt niet mogelijk is.

Mochten er in het vervolg wederom verkopers aan de deur staan en bepaalde uitspraken doen of erg dwingend overkomen, dan horen wij dit wederom graag uiteraard! Gelukkig hadden al veel bewoners melding gemaakt bij de politie of direct richting mij. Dit vind ik erg prettig en een hele positieve ontwikkeling, wat wij zeker vast moeten houden!

———————————————————————-

Voorstellen (nieuwe) wijkagenten – [03/04/2020]

Verder heb ik nog erg leuk nieuws! Ik krijg namelijk vanaf 16 mei a.s. versterking in de wijk! Kees Moerland neemt de plaats in van Arnoud, aangezien Arnoud het westelijke deel van Capelle gaat verlaten en richting een nieuwe uitdaging gaat in Capelle-Schollevaar! Kees en ik hebben hieronder een klein stukje opgesteld om onszelf voor te stellen!

Aangezien wij onszelf door het coronavirus niet in persoon kunnen voorstellen tijdens de eerstvolgende WOP vergadering, hebben wij van ons beiden een foto toegevoegd die gedeeld kan worden.

“Beste wijkbewoners van Capelle-West,

Bij deze willen wij ons als (nieuwe) wijkagenten graag aan jullie voorstellen.

Per 1 januari 2020 ben ik, Nick van den Bogaart, gestart als nieuwe wijkagent voor de wijken Capelle-West en ‘s-Gravenland. Ik heb geprobeerd mijzelf zo veel mogelijk te laten zien in de wijk, echter nu in deze crisistijd wil ik mijzelf ook graag nog even op deze wijze kort voorstellen aan jullie! Ik ben inmiddels 12 jaar werkzaam bij de politie en heb allerlei afdelingen en neventaken doorlopen in mijn loopbaan, tevens ben ik zo’n 8 jaar actief als motorsurveillant.

Per 16 mei 2020 gaat Arnoud dus verplaatsen naar Capelle-Schollevaar en in zijn plaats komt Kees Moerland die zichzelf ook kort zal voorstellen:

Vanaf 16 mei 2020 zal ik, Kees Moerland, Arnoud gaan vervangen en bij jullie in de wijk starten als nieuwe wijkagent.Ik ben ondertussen 22 jaar werkzaam bij de politie, waarvan het grootste gedeelte in het proces Noodhulp. Daarnaast ben ik ook al 16 jaar actief als motorsurveillant binnen ons district, dus ik zal mij ook regelmatig op de motor in de wijk bevinden.

Wij zullen in al onze wijken, welke vallen onder het westelijke deel van Capelle aan den IJssel en Kralingseveer, intensief gaan samenwerken. Jullie zullen vanaf 16 mei 2020 dus ten alle tijden twee aanspreekpunten hebben.

Ondanks alle perikelen en richtlijnen m.b.t. het Corona virus gaan wij ons best doen om zo veel mogelijk aanwezig en aanspreekbaar te zijn in de wijk (op gepaste afstand uiteraard). Jullie kunnen ons gaan tegenkomen in de auto, op de fiets of dus op de motor!

Wij zullen (wanneer dit weer mogelijk is) een inloopspreekuur houden voor aanvang van de WOP vergaderingen. U kunt dan als wijkbewoner vanaf 19.00 uur, zonder afspraak bij ons terecht voor vragen. Wij zijn natuurlijk ook buiten dit spreekuur altijd bereikbaar voor u!

U kunt ons altijd bereiken via 0900-8844 en vragen naar één van ons of u kunt een mail sturen naar: wijkagenten-capelle-west.ijsselland@politie.nl Wij zullen in beide gevallen zo snel mogelijk contact met u opnemen!

Ook kunt u ons volgen op onze social media kanalen!! Vanuit hier houden wij u ook op de hoogte van zaken die er in de wijk spelen en houden wij soms leuke acties.

Instagram: wa_westcapelle en Twitter: @WA_WestCapelle

Tot snel in de wijk!

———————————————————————-

Camera’s gebruiken rond uw woning

Naar aanleiding van de bewonersavond hierbij een link die zeer informatief is voor bewoners en ondernemers. Het gaat over hoe men omgaat met betrekking tot het gebruik van de camera’s in en rond de woning.

Klik hier voor de link

Met vriendelijke groet,

Nick & Arnoud

———————————————————————-

Camera in Beeld

Veel ondernemers gebruiken camera’s voor het houden van toezicht en het beveiligen van hun panden en goederen. Ook steeds meer particulieren gaan hun eigendommen beveiligen met camera’s. De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen. Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. Met deze databank kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad (bijvoorbeeld een woninginbraak) zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben. Hierdoor kunnen daders sneller worden gepakt.

Klik hier voor meer informatie op de website van de Politie

Met vriendelijke groet,

Arnoud de Best

———————————————————————-

Let op collectes!

Ik ontvang berichten dat KWF aan het collecteren in Capelle West. Nu schijnen er ook collectanten te zijn die waarschijnlijk zonder legitimatie en of vergunning collecteren voor een andere groep.

Let dus op het legitimatiebewijs wat men zichtbaar draagt. Bij onraad, bel de Handhaving 010-2848111 of de politie 0900-8844.

Met vriendelijke groet,

Arnoud de Best

———————————————————————-

De vakantietijd is een toptijd voor inbrekers. Het is vaak makkelijk te zien waar bewoners voor langere tijd weg zijn; post op de mat, gordijnen die gesloten blijven en nooit een lampje aan. Het advies: geef jouw woning een bewoonde indruk.

 • Vertel een beperkt aantal familieleden en vrienden wanneer je op vakantie bent.
 • Zet je adres niet op je kofferlabel als je met het vliegtuig reist. Inbrekers houden zich op in de vertrekhal en slaan toe als jij op je vakantiebestemming bent.
 • Vraag aan de buren of zij hun auto af en toe op jouw oprit parkeren.
 • Laat geen volle vuilniszakken bij je huis achter.
 • Zet je fiets/brommer altijd op slot, ook als deze binnen staat.
 • Vertel niet op sociale media dat je op vakantie gaat. Scherm persoonlijke berichten zoveel mogelijk af voor buitenstaanders.
 • Heeft u een achterom? Doe de poort ook goed op slot en zorg voor verlichting in de tuin
 • Leg kostbare apparatuur, zoals laptops en iPads, uit het zicht.
 • Heeft u struiken rondom het huis? Zorg ervoor dat deze kort zijn, zodat het huis voor buren en voorbijgangers goed te zien is.
 • Zorg dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij uw woning staan die het makkelijk maken om naar binnen te klimmen.
 • Een schuifpui is inbraakgevoelig. Breng hiervoor een speciaal geschikt slot aan.
 • Verstop geen huissleutels onder een deurmat of in een bloempot. Dit zijn ook voor inbrekers geen ‘geheime’ plaatsen.
 • Hang geen adreslabel aan uw sleutel(bos). 

Een inbreker kiest voor de woning waar hij gemakkelijk binnen kan komen. De afwezigheid van bewoners is een belangrijke factor. Inbrekers hebben er een hekel aan om tijdens hun inbraak gestoord te worden.

De vakantieperiode, waarin mensen soms wel weken weg zijn, is voor inbrekers ideaal. Om te voorkomen dat inbrekers tijdens uw vakantie hun oog op uw woning laten vallen, is het dus zaak dat de woning een bewoonde indruk maakt.

Vraag vertrouwde buren om het huis in de gaten te houden.

Laat de post verwijderen.

Laat planten in de vensterbank staan en vraag  deze water te geven.

Zorg dat lampen door gebruik van een tijdschakelaar brand als het ’s avonds donker is. Denk ook aan de bovenverdieping. Hiermee zet u gelegenheidsinbrekers op het verkeerde been.

Vertel je buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld glasgerinkel/gestommel in je huis of ze zien onbekende personen bij je huis) direct de politie via telefoonnummer 112, het nummer voor spoed, moeten bellen. Snel alarm slaan betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken. Maar liefst 80% van alle aanhoudingen wegens woninginbraak, gebeurt dankzij de alertheid van omstanders. In Capelle West zijn er gelukkig zeer weinig inbraken welke we graag zo willen houden. Mede dankzij de oplettende inwoners weten wij met elkaar deze vorm van criminaliteit laag te houden. Neemt niet weg dat ik als wijkagent u bovenstaande wil meegeven.

———————————————————————-

Beste inwoners,

Helaas moet ik u mededelen dat mijn collega Mark Kornet  gaat stoppen als wijkagent. Mark zal in een andere regio te werk gaan. We wensen Mark erg veel succes !

Verder wil ik u het volgende over burgernet meegeven.
Burgernet heeft verschillende kanalen. Je kunt kiezen voor de Burgernetapp, voor sms- of spraakberichten en voor Twitter. Facebook Messenger komt hier nu bij.
Meer dan 2.4 miljoen deelnemers maken samen met de politie en gemeente de buurt veiliger. Ruim 20% van de Burgernetacties is succesvol: een verdachte wordt aangehouden of een vermist persoon wordt teruggevonden Wil je Burgernetberichten ontvangen via Messenger, dan kun je je via onderstaande link inschrijven voor een gebied naar keuze.
Klik op de link en doe direct mee met Burgernet.

Klik hier voor de link naar burgernet

Met vriendelijke groet,

Wijkagent Arnoud de Best