Vrijwilligers gezocht voor Meidenwerk

Stichting Wezijn Capelle is op zoek naar vrijwilligers die willen meehelpen bij de Meidenclub. ‘Meiden’ van 11 tot en met 15 jaar zijn iedere week welkom in CAPSLOC voor themabijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn op woensdag van 16.00 tot 18.00 uur. De data zijn 8, 15 en 22 februari en 1, 8, 15, 22 en 29 maart.

Jongerencoach Zandia Edhie Hoessein begeleidt deze vrijwilligers: “De afgelopen weken is de meidenclub goed bezocht. De club is al zeker uitgebreid naar 10 meiden en we hebben er een nieuwe vrijwilliger bij. Afgelopen woensdag hebben we met z’n allen gekookt. Op het menu stond een feestsalade! De meiden kregen tijdens het snijden van de groenten de gelegenheid om alle vragen over het thema jongens te stellen! Een erg gezellige bijeenkomst. Het is inmiddels een hecht groepje geworden die nieuwe meiden met plezier verwelkomen. Volgende week gaan we het ‘Girls Choice spel’ spelen.”

Me Myself and I

De eerste maand van 2017 stond in het teken van ‘Me Myself and I’. Activiteiten zoals het kwaliteitenspel en het maken van een collage over henzelf heeft de groep dichter tot elkaar gebracht. De meiden hebben zichzelf beter leren kennen en weten beter hoe zij overkomen op een ander. Ook zijn er leefregels opgesteld hoe zij met elkaar willen omgaan.

Themabijeenkomsten

De thema’s zijn met de meiden vastgesteld. In januari ging het over communicatie. In februari staat het onderwerp jongens op de agenda. In maart gaat het over school. In april over pesten. In mei over thuis en in juni is het thema gezondheid. Zandia: “We zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden de bijeenkomsten mee te organiseren en te begeleiden. Geïnteresseerden kunnen contact met mij opnemen, 06 – 250 97 245 of mail naar z.edhiehoessein@welzijncapelle.nu.”