Bewoners-inloop-avond ism OBS West, Wop-West en gemeente Capelle aan den IJssel

14 juni 2022

Bewoners-inloop-avond ism OBS West, Wop-West en gemeente Capelle aan den IJssel

Op donderdag 23 juni a.s. organiseren wij samen met OBS West en de gemeente Capelle aan den IJssel een inloop avond vanaf 19:30 uur tot 21:00 uur bij OBS West, locatie Jan de Geusrede.

Samen met de gemeente en het Denk en Doe mee!-fonds heeft OBS West het initiatief genomen om te komen tot een Tiny West Wood, naast de school. Ook vanuit WOP-West is er de wens voor meer groen in onze wijk en dit initiatief past daar naadloos in. De school ziet graag meer mogelijkheden om de leerlingen meer naar buiten mee te kunnen nemen en natuureducatie te kunnen geven. Zo is met elkaar het initiatief ontstaan om naast de OBS West van de groenstrook aan de Jan de Geusrede, tussen de school en het gebouw van de volkstuinen in, een Tiny West Wood te maken.

De subsidie is inmiddels toekgekend en de vraag of we het plan kunnen uitvoeren ligt nu voor.

Een openbaar toegankelijk gebied wat de buurt groener zal maken, van zuurstof, verkoeling, vogels, insecten en voedsel (appels, peren, tamme kastanjes) zal voorzien.  Bewoners kunnen langs en door het bos lopen en hun kinderen op lange termijn laten deelnemen aan de naschoolse activiteiten zoals bijvoorbeeld een scoutinggroep. De school kan verder de kinderen dan tijdens schooltijd allerlei lessen geven in de buitenruimte.

Het is natuurlijk belangrijk dat het bos schoon blijft, geen hondenpoep en geen rondslingerend vuil blijft liggen en dat het goed onderhouden blijft.  De school maakt hier samen met de gemeente afspraken over.  De school zal het gebied schoonhouden en klein onderhoud toepassen. Al is het met publiek toegankelijke buitenruimten uiteraard ook de bedoeling dat buurtbewoners die er gebruik van maken geen rommel achterlaten.  De gemeente blijft verder verantwoordelijk voor het grote werk zoals bijvoorbeeld het snoeien van bomen.

Willen we het veilig houden voor de kinderen om te spelen en te leren zonder ‘gekke’ dingen tegen te komen is het idee om het gebied af te sluiten met een hek tussen zonsondergang en zonsopgang. Dit willen we samen met de buurtbewoners doen door middel van een sleutelplan. In de wijk Schenkel wordt dit ook gedaan met een groen schoolplein zodat er optimaal gebruik kan worden gemaakt van het plein.  Het idee is wel om het hek en de inrichting van het bos zodanig te doen dat er nog genoeg zichtlijnen zijn en de bewoners die er op uitkijken niet tegen een groene muur aankijken of een lelijk hekwerk.  Voor het hek langs de stoep blijft nog een kleine strook gras met bomen, zo kunnen de honden daar ook nog lopen.

Nieuwsgierig geworden, zorgen en of vragen?  Kom naar de bewoners inloopavond van WOP Capelle West op donderdag 23 juni. De directe omwonenden hebben deze uitnodiging per brief ontvangen maar graag willen we het in bredere kring presenteren.

Wij ontvangen u graag op OBS West, locatie Jan de Geusrede. Tussen 19.30 uur en 21.00 uur bent u van harte welkom om binnen te lopen. Wij laten u dan de voorlopige eerste schets zien, gaan met u in gesprek en horen graag uw ideeën. Bij de eerste bijeenkomst zijn in ieder geval al goede suggesties en opletpunten naar voren gekomen.

Met vriendelijke groet,

De Gemeente Capelle aan den IJssel, WOP Capelle-West en OBS West.

Nieuws

Hieronder treft u nog meer nieuws.
Al ons nieuws lezen? Klik dan hier.

Update(s) EMK terrein Stormpolder

Informatie over de sanering van het voormalige EMK terrein in de Stormpolder.

Uitnodiging en agenda bewonersavond 7 december

Het bestuur nodigt u van harte uit bij de bewonersavond op 7 december. Bekijk hier de uitnodiging en de agenda.

Informatie m.b.t. het VAN CAPPELLENFESTIVAL

Van vrijdag 10 t/m zondag 12 november vindt op diverse locaties in de oude kern van Capelle en langs de oevers van de Hollandsche IJssel het VAN CAPPELLENFESTIVAL plaats.