HET 200E CONCERT & 20 JAAR CONCERTEN IN CAPELLE met WINNAARS VAN HET PRINSES CHRISTINA CONCOURS

21 december 2022

HET 200E CONCERT & 20 JAAR CONCERTEN IN CAPELLE met WINNAARS VAN HET PRINSES CHRISTINA CONCOURS

MIDWINTERCONCERT ÉN JUBILEUMCONCERT in de DORPSKERK
Kerklaan 2, 2903 BE Capelle aan den IJssel, donderdag  29 december, aanvang 20.00 uur.

Op deze donderdag viert de Werkgroep Muziek van het WOP-Middelwatering met u dat er in Capelle inmiddels 20 jaar met veel succes concerten worden georganiseerd met jonge talentvolle musici, allen winnaar van het Prinses Christina Concours. Dit MIDWINTERCONCERT is bovendien het 200econcert in de reeks. Dus…reden voor een feestje!
Alle 199 concerten waren bijzonder, maar natuurlijk bieden we u met dit 200e concert nog iets extra’s. Niet alleen treden de begaafde jonge winnaars op van het VIRIDE KWARTET, maar ook speelt een oud-prijswinnaar, die inmiddels internationaal faam heeft verworven, de pianiste DARIA VAN DEN BERCKEN. En zoals alle jaren zal tijdens de inloop het prachtige Van Damorgel klinken, bespeeld door de hoofdorganist van de kerk CEES VAN DER SLIK.

Entree € 10,00, jongeren € 5,00.
inclusief koffie/thee in de pauze en een drankje na afloop.

Kaarten kunnen niet gereserveerd worden en zijn uitsluitend te koop aan de kerk op de avond zelf vanaf 19.30 uur.  Een vriendelijk maar dringend verzoek met gepast geld contant te betalen. Er is geen pinmogelijkheid

OVER DE MUSICI

Daria van den Bercken

Dania is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot veelgevraagd soliste in binnen- en buitenland, waar zij optreedt in de grote zalen met prestigieuze orkesten en dirigenten. Ook worden haar recitals legendarisch genoemd. Zij kreeg de volle aandacht van de internationale muziekwereld met haar project Handel At The Piano, waarmee zij een breed publiek van zowel critici als nieuwe concertgangers wist te bereiken door opvallende acties. Zo reed zij o.a. met de vleugel op een open aanhanger door Amsterdam en gaf bungelend aan een enorme hijskraan boven Sao Paulo een concert. Naast nog vele andere successen als pianiste kreeg zij internationaal aandacht als “TED Speaker” en haalde ze meermalen het nieuws met haar opiniestukken in de Nederlandse kranten over cultuureducatie en de cultuursector en haar brieven aan minister-president Rutten.

Het Viride Kwartet

Het Viride Kwartet bestaat uit Salomé Bonnema en Nadia ten Kate (viool), Sedna Heitzman (altviool) en Jurre Koopmans (cello). De leden werden vrienden op de School Voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en begonnen daar in 2017 intensief samen kwartet te spelen. Daarna zijn zij alle vier doorgestroomd naar de bacheloropleiding van datzelfde conservatorium. Sinds 2019 zijn ze als kwartet-in-residenceverbonden aan de Zeister Muziekdagen en werken hierdoor nauw samen met het gerenommeerde Jerusalem Quartet. Ook nam het kwartet deel aan internationale festivals en ontving o.a. lessen van het Matangi Quartet, Quatuor Danel en het Cuarteto Casals. Meerdere malen was het kwartet te horen op de nationale televisie en radio en ze spelen op bekende locaties zoals het Koninklijk Concertgebouw, TivoliVredenburg, De Doelen en Muziekgebouw Eindhoven.

Cees van der Slik

Hij studeerde aan de conservatoria van Rotterdam en Den Haag en behaalde in 1990/1991 zijn diploma’s voor de hoofdvakken koordirectie en orgel. Hij geeft regelmatig concerten als koordirigent en organist en is hoofdorganist van de Dorpskerk. 

Nieuws

Hieronder treft u nog meer nieuws.
Al ons nieuws lezen? Klik dan hier.

Update(s) EMK terrein Stormpolder

Informatie over de sanering van het voormalige EMK terrein in de Stormpolder.

Uitnodiging en agenda bewonersavond 7 december

Het bestuur nodigt u van harte uit bij de bewonersavond op 7 december. Bekijk hier de uitnodiging en de agenda.

Informatie m.b.t. het VAN CAPPELLENFESTIVAL

Van vrijdag 10 t/m zondag 12 november vindt op diverse locaties in de oude kern van Capelle en langs de oevers van de Hollandsche IJssel het VAN CAPPELLENFESTIVAL plaats.