Kom naar het Buitenruimte Wijkcafé!

21 december 2022

Kom naar het Buitenruimte Wijkcafé!

Beste bewoners en ondernemers van Capelle,

Capelle groeit en bloeit. Daar hoort een fijne buitenruimte bij! Als gemeente voelen wij ons verantwoordelijk voor ontwikkeling, inrichting en beheer. Samen met u maken we Capelle graag groener, duurzamer, veiliger, functioneler en gezonder. De afgelopen maanden zijn we daarom de wijken in gegaan. Tijdens de Wijktours zijn er heel veel ideeën, wensen en oplossingen voor een fijne buitenruimte opgehaald.

Kom naar het Buitenruimte Wijkcafé! Uw favorieten tellen mee…

Het is nu ontzettend belangrijk dat er keuzes gemaakt worden, want we kunnen niet alles uitvoeren. Daarom willen we graag met u in gesprek over de prioriteiten: wat is volgens u het hardst nodig? Ook bespreken we dan hoe een idee of wens of oplossing er concreet uit kan zien, we maken samen zo tastbaar mogelijk.

Hiervoor gaan we terug de wijken in. Met de enige echte Buitenruimte Wijkcafés.

Een café? Ja! Niet letterlijk natuurlijk. We creëren een cafésfeer waarbij iedereen die aanwezig is rond cafétafeltjes over favorieten/voorkeuren/prioriteiten in de wijk kan praten. Op regelmatige tijdstippen verplaatsen we ons allemaal naar een nieuw tafeltje. Zo kunnen we met elkaar zoveel mogelijk keuzes maken en concreet opschrijven hoe dat er dan uit ziet. Aan het einde van de avond wordt dit door de gespreksleiders aan u gepresenteerd. Zo heeft u direct inzicht in de resultaten van de avond.

Let op: In sommige wijken wordt door medebewoners een Wijkcafé georganiseerd. Dat is iets anders dan waar we u nu voor uitnodigen.

Waar en wanneer?

Het Buitenruimte Wijkcafé begint om 20.00 uur en sluit uiterlijk om 22.00 uur. De toegang is gratis. Na de inloop houden we een korte terugblik op de Wijktours. Daarna gaan we aan de slag in groepen met het maken van keuzes per thema.

Wijken en locaties:

  • Schenkel: 11 januari. Locatie: Bongerd 2A (Huis van de wijk de Wel)
  • ’s-Gravenland: 12 januari. Locatie: Jan de Geusrede 39E (Wijkcentrum De Harp)
  • Oostgaarde: 18 januari. Locatie: De Linie 5 (Huis van de wijk)
  • Schollevaar 19 januari. Locatie: Stationsplein 20 (Huis van de wijk)
  • Fascinatio: 25 januari. Locatie: Fascinatio Boulevard 466 (Huis van de wijk)
  • Middelwatering: 26 januari. Locatie: Reigerlaan 66 (Huis van de wijk)
  • Capelle-West: 2 februari. Locatie: Willem Barentszstraat 3 (Buurthuis)

< Online reageren >

Kunt u niet op deze dag of laat u liever online uw stem horen? Dan kunt u uw reactie achterlaten op onze website: Prioriteiten buitenruimte per wijk concreet op de kaart (maptionnaire.com). Wil u meer weten over het Programma Buitenruimte? Het projectteam staat u graag te woord. U kunt altijd mailen naar hartvoorbuitenruimte@capelleaandenijssel.nl.

Nieuws

Hieronder treft u nog meer nieuws.
Al ons nieuws lezen? Klik dan hier.

Agenda bewonersavond 28 september

Het bestuur nodigt u van harte uit om onze bewonersavond bij te komen wonen.

Bezwaarschrift van Het Comité Betere Aanpak EMK-gifterrein

Het Comité Betere Aanpak EMK-gifterrein heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de vergunning die is verleend voor de volgende fase van het reinigen van het voormalig EMK terrein.

Open dag Kazerne Slotlaan – Capelle aan den IJssel – Brandweer

Informatie over de open dag van de brandweerkazerne Slotlaan.