Informatiemarkt voor bewoners van Capelle-West

24 juni 2024

Informatiemarkt voor bewoners van Capelle-West

Capelle-West – Het WijkOverlegPlatform Capelle-West nodigt alle bewoners van harte uit voor een bruisende informatiemarkt op 4 juli van 18.30 tot 21.00 uur. De markt vindt plaats in het Buurthuis Capelle-West aan de Willem Barentzstraat en belooft een informatieve en gezellige avond te worden voor jong en oud.

Wat mag u niet missen?

De brandweer is aanwezig met spectaculaire demonstraties en geeft voorlichting over brandveilig wonen. Ontdek hoe je je huis veiliger kunt maken en leer meer over de nieuwste brandpreventietechnieken.

De politie legt de focus op cybercrime. In een tijd waarin digitale criminaliteit toeneemt, is het belangrijk om te weten hoe je jezelf online kunt beschermen. Kom langs voor tips en adviezen van de experts.

Ken je het gevoel dat er iets in de wijk “niet pluis” is? Afgeplakte ramen van woningen, aanloop op panden op vreemde tijdstippen, bijzondere openingstijden van een winkel… Wil je weten wat je kan doen?

Handhaving Capelle is ook aanwezig om vragen te beantwoorden en uitleg te geven over hun werkzaamheden in de wijk. Dit is een uitstekende gelegenheid om te leren hoe de handhaving bijdraagt aan een veilige en prettige leefomgeving.

Welzijn Capelle zorgt voor een brede vertegenwoordiging vanuit het sociale domein. Verschillende collega’s staan klaar om uit te leggen wat zij doen voor jongeren en kwetsbaren in Capelle-West. Ontdek hoe zij ondersteuning bieden en hoe je in contact kunt komen met deze waardevolle diensten.

Daarnaast is Buurkracht van de partij om bewoners te helpen bij het opzetten van een buurtteam. Samen met jouw buren kun je werken aan verduurzaming van jullie woningen. Ontdek hoe je in collectief energie kunt besparen en je huis duurzamer kunt maken.

Natuurlijk is er ook gedacht aan de innerlijke mens. Bezoekers kunnen genieten van een heerlijke hamburger of een satétje, vergezeld van verfrissende drankjes. Dit maakt de avond niet alleen informatief, maar ook smakelijk en gezellig.

Zien we u de 4e?

Mis deze kans niet om je te informeren, je buren te ontmoeten en samen te werken aan een betere en veiligere buurt. Zet 4 juli in je agenda en kom naar de informatiemarkt van het WijkOverlegPlatform Capelle-West in het Buurthuis Capelle-West aan de Willem Barentzstraat.

Nieuws

Hieronder treft u nog meer nieuws.
Al ons nieuws lezen? Klik dan hier.

Update(s) EMK terrein Stormpolder

Informatie over de sanering van het voormalige EMK terrein in de Stormpolder.

Uitnodiging en agenda bewonersavond 7 december

Het bestuur nodigt u van harte uit bij de bewonersavond op 7 december. Bekijk hier de uitnodiging en de agenda.

Informatie m.b.t. het VAN CAPPELLENFESTIVAL

Van vrijdag 10 t/m zondag 12 november vindt op diverse locaties in de oude kern van Capelle en langs de oevers van de Hollandsche IJssel het VAN CAPPELLENFESTIVAL plaats.