Testen geluidsoverlast de Commandeur

21 juni 2024

Testen geluidsoverlast de Commandeur

Onderstaand bericht kregen wij door van de aannemer van de Commandeur, Mattone.

In opdracht van het VVE bestuur van de Commandeur gaat Mattone in het najaar, voor/bij aanvang van het stormseizoen wind reducerende doeken aanbrengen op de hoekbalkons, met uitzondering van de balkons op de zesde etage en de hoekbalkons op de noordoost kant van het gebouw. Naar verwachting wordt de fluittoon veroorzaakt op de hoekbalkons. Als blijkt dat bij het stormen nog steeds fluittonen waarneembaar zijn, dan worden ook de overige balkons gefaseerd voorzien van het doek. Wij verwachten echter niet dat dit nodig zal zijn.

Als blijkt dat de fluittoon niet meer waarneembaar is, worden gefaseerd het doek van de balkons afgehaald. Met dien verstande dat het balkon van de vijfde verdieping anders is dan de balkons op de eerste tot en met vierde verdiepingen.

Als vaststaat dat de fluittoon door deze hekwerken veroorzaakt wordt, gaat Mattone met het VVE bestuur in overleg over permanente maatregelen.

Als de hekwerken niet de veroorzaker blijkt te zijn van de fluittoon zullen de installaties op het dak op een zelfde proefondervindelijke wijze gekeken worden of dit de bron is. Maar de verwachting van ons en onze adviseurs is dat de hekwerken de veroorzaker zijn en vandaar dat hierop nu geconcentreerd wordt.

Wij verwachten met deze aanpak snel de bron gevonden te hebben. Met tijdelijke maatregelen zal die bron weggenomen worden en in overleg met het VVE bestuur een permanente oplossing voorzien worden.

Nieuws

Hieronder treft u nog meer nieuws.
Al ons nieuws lezen? Klik dan hier.

Update(s) EMK terrein Stormpolder

Informatie over de sanering van het voormalige EMK terrein in de Stormpolder.

Uitnodiging en agenda bewonersavond 7 december

Het bestuur nodigt u van harte uit bij de bewonersavond op 7 december. Bekijk hier de uitnodiging en de agenda.

Informatie m.b.t. het VAN CAPPELLENFESTIVAL

Van vrijdag 10 t/m zondag 12 november vindt op diverse locaties in de oude kern van Capelle en langs de oevers van de Hollandsche IJssel het VAN CAPPELLENFESTIVAL plaats.