maakcapelle.nl

27 september 2021

maakcapelle.nl

Wat is Maak Capelle?

Heb je een goed idee om Capelle aan den IJssel leuker, beter of mooier te maken? Zet jouw idee op Maak Capelle als ‘bewonersinitiatief’! Zo kun je geld en spullen ophalen om het idee uit te voeren. Ook kunnen mensen zich hier aanmelden om te helpen bij jouw plan.

Iedereen uit Capelle kan een idee op deze site zetten. Bijvoorbeeld voor een buurtbarbecue, een speelkeet of meer groen in je straat. De gemeente geeft elk jaar een geldbedrag voor Maak Capelle-initiatieven. Bewoners en bedrijven kunnen geld geven voor ideeën die ze goed vinden. Bewoners beslissen zelf welke activiteiten en projecten geld krijgen.

Hoe werkt Maak Capelle?

1) Heb je een idee om Capelle leuker, beter en mooier te maken? Maak een account aan en meld hier je plan aan. Bekijk dit stappenplan om te zien wat je precies nodig hebt om een initiatief aan te melden.

2) Binnen 5 werkdagen neemt een buurtcoach van Welzijn Capelle contact met je op over je initiatief. Als het is goedgekeurd, komt je idee op Maak Capelle. Bewoners die zich aanmeldde bij Maak Capelle, Havensteder en het Wijk Overleg Platform (WOP)* krijgen dan een mail met de vraag om jouw plan te steunen. Met geld, spullen of hulp.

Helpen bij Capelse bewonersinitiatieven?

Wil je anderen helpen om hun plan uit te voeren? Via Maak Capelle kun je:

  • Geld doneren (ook een klein bedrag)
  • Je opgeven om te helpen bij een bewonersinitiatief
  • Spullen geven voor een activiteit, bijvoorbeeld gereedschap, apparaten of eten.

*In een Wijkoverlegplatform (WOP) werken bewoners, ambtenaren, wijkwethouder samen met Welzijn Capelle, Havensteder en de wijkagent. Met elkaar zorgen ze voor een fijne wijk. Elke wijk heeft een eigen WOP. Elk jaar krijgen zij van de gemeente budget. Via Maak Capelle geven zij dit aan goede initiatieven in hun eigen wijk.

Wil je meer weten? Kijk dan op www.maakcapelle.nl

Nieuws

Hieronder treft u nog meer nieuws.
Al ons nieuws lezen? Klik dan hier.

Update(s) EMK terrein Stormpolder

Informatie over de sanering van het voormalige EMK terrein in de Stormpolder.

Uitnodiging en agenda bewonersavond 7 december

Het bestuur nodigt u van harte uit bij de bewonersavond op 7 december. Bekijk hier de uitnodiging en de agenda.

Informatie m.b.t. het VAN CAPPELLENFESTIVAL

Van vrijdag 10 t/m zondag 12 november vindt op diverse locaties in de oude kern van Capelle en langs de oevers van de Hollandsche IJssel het VAN CAPPELLENFESTIVAL plaats.