Nieuwsbrief Oeververbindingen – September

14 september 2021

Nieuwsbrief Oeververbindingen – September

Waar gaat deze nieuwsbrief over?

  • Meld je aan voor het participatietraject
  • Antwoorden op je vragen uit webinar
  • Bureaus geselecteerd voor beoordelingsfase
  • Belevingswaardeonderzoek van start

Wat zie jij graag terug in de nieuwsbrief?

Meld je aan voor het participatietraject

Vlak voor de zomer publiceerden we de Notitie Kansrijke Oplossingen, met daarin de opbrengst van de analytische fase. Nu de zomer bijna ten einde is, kun je je aanmelden voor het participatietraject in de beoordelingsfase: de fase waarin we de overgebleven kansrijke alternatieven op de ontwerptafel leggen. Je kunt deelnemen aan een participatiegroep per deelstudie, bijvoorbeeld van de Algeracorridor of de A16 Van Brienenoordcorridor. Ook als je in de vorige fase deelnemer was, vragen we je opnieuw aan te melden.

Let op: de aanmelding sluit op vrijdag 17 september.

Antwoorden op je vragen uit webinar NKO

In de zomer zonden we het live webinar uit over de Notitie Kansrijke Oplossingen en het Participatierapport. Je kunt het webinar hier terugkijken. Alle vragen die in de chat tijdens het webinar werden gesteld, zijn voorzien van een antwoord en vind je op deze pagina.

Bureaus geselecteerd voor beoordelingsfase

Er zijn drie advies- en ingenieursbureaus geselecteerd die, samen met het projectteam, de kansrijke alternatieven verder uitwerken in de beoordelingsfase. Per deelstudie is een bureau aangewezen dat helpt bij het ontwerpen en beoordelen van de alternatieven. Welke bureaus dit zijn en wat zij gaan doen, lees je hier.

Belevingswaardeonderzoek van start

Deze maand gaat het onafhankelijke onderzoeksbureau Opiniepijlers de straat op voor het vervolg van het belevingswaardeonderzoek. Van 13 tot en met 26 september vind je ze op verschillende plekken in de stad en regio, waar zij zo’n 550 mensen ‘coronaproof’ zullen ondervragen. De centrale vraag is hoe mensen de bereikbaarheid ervaren.

Wat zie jij graag terug in de nieuwsbrief?

We zijn nieuwsgierig naar wat jou interesseert. Lees je liever over de planning van de MIRT-verkenning of ben je op zoek naar achtergrondinformatie? We horen het graag en zullen onze nieuwsbrief daarop aanpassen. Klik hier om aan te geven waar jij graag over leest. Het invullen van de vraag kost minder dan een minuut.

Blijf op de hoogte

We houden je natuurlijk op de hoogte van het project en de onderzoeken. Via deze nieuwsbrief, maar ook via de website. Heb je zelf een vraag over het project, het proces en/of de participatie? Stel die dan via mail@oeververbindingen.nl.

Nieuws

Hieronder treft u nog meer nieuws.
Al ons nieuws lezen? Klik dan hier.

Update(s) EMK terrein Stormpolder

Informatie over de sanering van het voormalige EMK terrein in de Stormpolder.

Uitnodiging en agenda bewonersavond 7 december

Het bestuur nodigt u van harte uit bij de bewonersavond op 7 december. Bekijk hier de uitnodiging en de agenda.

Informatie m.b.t. het VAN CAPPELLENFESTIVAL

Van vrijdag 10 t/m zondag 12 november vindt op diverse locaties in de oude kern van Capelle en langs de oevers van de Hollandsche IJssel het VAN CAPPELLENFESTIVAL plaats.