Tijd voor nieuwe energie! Week van de Duurzaamheid van 9 t/m 14 oktober

22 september 2023

Tijd voor nieuwe energie! Week van de Duurzaamheid van 9 t/m 14 oktober

Tijd voor nieuwe energie! Week van de Duurzaamheid van 9 t/m 14 oktober

Ook dit jaar organiseren we de Week van de Duurzaamheid! Van 9 tot en met 14 oktober vinden verschillende duurzame activiteiten plaats in Capelle aan den IJssel, voor jong en oud.

Tijd voor nieuwe energie!

Het overkoepelende thema van de week is dit jaar ‘Tijd voor nieuwe energie’. Zo kunnen alle Capellenaren, iedere dag van deze week, gratis ledlampen ophalen op verschillende locaties als zij een gloeilamp inleveren. Het Energieloket op het Amnestyplein is deze week iedere middag open, maar gaat ook diverse wijken in met ‘Energieloket on tour’. Capellenaren kunnen daar speeddaten met een energiecoach.

Wandel, leer en geniet tijdens de groene natuurwandeling in het Schollebos. Kom voor informatie naar de Duurzaamheidsmarkt op donderdag. Voor VvE’s die willen verduurzamen is er een avondprogramma.

ECC doet ook mee

Natuurlijk zijn er ook veel andere duurzame activiteiten zoals een informatieavond van het Energie Collectief Capelle over toekomstige warmteoplossingen. U krijgt alle tips om makkelijk energie te besparen. Ondernemers kunnen zich aansluiten bij de rondleiding en netwerklunch bij de Green Business Club in Fascinatio. Ook is er weer een rondleiding op het Afvalbrengstation en bij de afvalwaterzuiveringsinstallatie.

Aan de jonge Capellenaartjes is ook gedacht: zij kunnen bijenhotels knutselen en zaadbommetjes maken bij kinderboerderij Klaverweide.

Benieuwd naar het volledige programma? Bekijk alle activiteiten met inschrijfformulieren op https://www.duurzaamcapelle.nl/agenda/

Nieuws

Hieronder treft u nog meer nieuws.
Al ons nieuws lezen? Klik dan hier.

Update(s) EMK terrein Stormpolder

Informatie over de sanering van het voormalige EMK terrein in de Stormpolder.

Uitnodiging en agenda bewonersavond 7 december

Het bestuur nodigt u van harte uit bij de bewonersavond op 7 december. Bekijk hier de uitnodiging en de agenda.

Informatie m.b.t. het VAN CAPPELLENFESTIVAL

Van vrijdag 10 t/m zondag 12 november vindt op diverse locaties in de oude kern van Capelle en langs de oevers van de Hollandsche IJssel het VAN CAPPELLENFESTIVAL plaats.